‘Peril and Promises. The Impact of AI on sustainability and ESG’

‘Peril and Promises. The Impact of AI on sustainability and ESG’

Rapport PwC

Transformatieve technologie heeft zowel gevaren als beloften. Kunstmatige intelligentie (AI), en in het bijzonder generatieve AI (GenAI), is vandaag de dag een van de krachtigste voorbeelden die voor de samenleving zowel een risico als een kans is.  

GenAI zal een revolutie in de industrie teweegbrengen, de menselijke creativiteit versterken en een aantal van onze meest complexe problemen helpen oplossen. Het roept echter ook vragen op over controle, vooroordelen, klimaat en de toekomst van werk. De AI-leiderschapsgids bevatte eerder al concrete aanbevelingen om beide mogelijkheden aan te pakken - de belofte en het gevaar.

Het is nu tijd om dieper in te gaan op het snijvlak van verplichtingen en doelstellingen op het gebied van duurzaamheid binnen organisatie. We beschrijven drie vereisten voor leiders en iedereen die nadenkt over een strategie voor AI, de toepassing van AI en duurzaamheid.

  1. Erken en begrijp het gevaar van AI voor de ESG- en duurzaamheidsagenda van je bedrijf, die overlappen met de algemene risico's van deze technologie (waarover al veel is geschreven) maar niet hetzelfde zijn.
  2. Bereid je voor om de belofte van AI in te zetten om de impact van je duurzaamheidsagenda te versnellen en te versterken door het gemakkelijker te maken om bestaande doelstellingen te verwezenlijken en tegelijkertijd ambitieuzere doelstellingen te bedenken.
  3. Neem vandaag nog praktische stappen om deze inzichten te gebruiken door ze op te nemen in zowel uw AI- als duurzaamheids-/ESG-strategie en -ontwikkeltraject.

AI en GenAI beïnvloedt de duurzaamheidsagenda van bedrijven. De drie stappen en vereisten beter begrijpen en toepassingen in de eigen organisatie?

Download Rapport >>