Webinar effectieve engagement

Webinar effectieve engagement

Hoe aandeelhouders écht invloed kunnen aanwenden met engagement blijft een lastig vraagstuk bij veel pensioenfondsen en hun dienstverleners. Dit terwijl engagement steeds belangrijker wordt. Op 8 mei van 15:00 tot 16:00 uur organiseert de Pensioenfederatie daarom samen met het Sustainable Pension Investment Lab (SPIL) een webinar (via Teams) over de effectiviteit van engagement.

Dr. Emilio Marti, associate professor aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit, staat in dit webinar stil bij dit vraagstuk. Zijn onderzoek heeft enkele belangrijke wetenschappelijke prijzen gewonnen en is behandeld in verschillende vak- en publieksmedia. Hij zal toelichten hoe in zijn nieuwe studie een nieuw impact-mechanisme voor engagement is gevonden, hoe de taakverdeling tussen aandeelhouders en andere stakeholders werkt en wat een fundamenteel probleem is bij het bereiken van impact met duurzaam beleggen.

Hiernaast licht Thom Makkink namens de Pensioenfederatie zijn recent uitgevoerde studie naar de voordelen en toekomstige mogelijkheden van collectieve engagement voor de Nederlandse pensioensector toe.  

Lees meer >>

Bron: pensioenfederatie.nl | Klik hier voor het originele bericht