vergrootglas
Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer
Tessa Wouters

Als Risk Manager vervul je een bijzondere rol.

Interview met Tessa Wouters - Risk Manager

´Ik heb een zeer veelzijdige baan met de nodige diepgang. Maatschappelijk relevant werk binnen een organisatie die gespitst is op persoonlijke ontwikkeling. Daarom werk ik met veel plezier bij De Nederlandsche Bank.´ Aan het woord is Tessa Wouters, sinds 4 jaar Risk Manager. Ze studeerde Economie en schreef een proefschrift over beleggingsstrategieën en behavioral finance.

´Als Risk Manager vervul je een bijzondere rol die afwijkt van wat gebruikelijk is binnen de markt. Wij zijn niet alleen verantwoordelijk voor het opstellen, onderhouden en implementeren van het risico-raamwerk voor beleggingen, maar adviseren ook de directie jaarlijks over het strategische beleggingsbeleid. Op dit moment draai ik mee op de afdeling Asset Management in het kader van kennisuitwisseling. Daar vervul ik de rol van Portfoliomanager Vastrentende Waarden en heb ik mij te houden aan het door Risk Management opgestelde beleid. Een verhelderende ervaring omdat je zo aan den lijve ondervindt hoe belangrijk de samenwerking tussen de twee verschillende disciplines is.

Naast het zogenoemde reservebeheer heeft de riskfunctie ook een monetaire kant. Als divisie Financiële Markten zijn wij betrokken bij de uitvoering van het monetaire beleid en o.a. verantwoordelijk voor het verstrekken van kredieten aan banken waar tegenover onderpand staat. Afgelopen jaar ben ik bijvoorbeeld sterk betrokken geweest bij de afwikkeling van ECB kredieten aan DSB bank.

Thans zijn wij op zoek naar versterking van ons team. Een team dat wordt gekenmerkt door een prettige sfeer en grote onderlinge betrokkenheid. Ben jij een professional die meer wil dan het kwantitatief in kaart brengen van risico´s, dan komen we graag met je in contact.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 18-10-2010
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp