vergrootglas
Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer
Ton van de Steenoven

Carrièrepaden veranderen

Interview met Ton van de Steenoven - Partner

´Carrièrepaden veranderen. Was het vroeger op weg naar de top noodzakelijk dat je commerciële en buitenland ervaring had opgedaan, tegenwoordig ligt de nadruk op de niet- front-Office functies.´ Aan het woord is Ton van de Steenoven, partner bij headhunter Financial Assets. ´In de markt zien we dat het ware talent wordt opgeleid voor managementposities op het terrein van risk management, compliance, legal en audit.´

Ontwikkelingen in de markt
Financial Assets is gespecialiseerd in Finance & Investments. Vanuit die expertise hebben zij goed zicht op de ontwikkelingen in de markt. Een aantal daarvan worden door Ton nader toegelicht:

Risico Management
Om aan de eisen van DNB tegemoet te komen halen pensioenfondsen meer expertise in eigen huis. Professionals op het terrein van asset en risk management moeten op deze wijze tegenwicht bieden aan de externe uitvoerders.

In het verlengde daarvan worden Institutionele Vermogensbeheerders steeds meer afgerekend op hun hele pakket aan dienstverlening. Het verslaan van gestelde benchmarks alleen is niet voldoende. Veel aandacht is er voor de aard van de rapportages, de interne compliance, anti money laundering, settlement van de custodian, etc, Klanten willen op alle gebieden gedekt zijn voor de geleverde kwaliteit van de diensten.

Alternatief Beleggen
Er bestaat een tendens om rekening houden met de lange termijn horizon van pensioenfondsen, te kiezen voor alternatieve beleggingen. Sectoren als bosbouw en infrastructuur winnen aan populariteit. Dat vraagt om andere kennis aan de front-office kant. Tegelijkertijd geldt dat hoe illiquider de belegging hoe meer controle is gewenst. Met het verschuiven van een deel van de markt naar deze categorieën ontstaan dus nieuwe uitdagingen voor de kwants, risk managers en complianceprofessionals.

Wealth Management
Vooral kleinere partijen zijn succesvol in het vermogensbeheer van particuliere klanten. Zij lijken beter in staat om de vertrouwenscomponent invulling te geven dan de grootbanken. Een opmerkelijke ontwikkeling omdat vroeger de merknaam de doorslaggevende factor was in de keuze van vermogensbeheerder.

Wat betekent dit voor de arbeidsmarkt
Een markt die in beweging is biedt natuurlijk altijd kansen. Binnen asset management zien wij een toenemende vraag naar professionals die in staat zijn, om vanuit de beleggingsstrategie, externe partijen scherp aan te sturen. Daarnaast is er een sterke vraag naar vaklieden die het beleggingsproces weten te borgen; risk managers en compliance officers. In z'n algemeenheid geldt dat specialisatie en communicatie in deze markt de sleutels tot succes zijn.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 19-12-2010
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp