Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer
Johan Kloeze

De markt is professioneler geworden

Interview met Johan Kloeze - directeur ING Private Asset Management

Sinds het uitbreken van de financiële en economische crisis in 2008 werd de sector van het wealth management grondig door elkaar geschud, met als gevolg dat de beheerders opnieuw het vertrouwen van hun klanten moeten winnen.

´De vermogensbeheerder kan zich niet langer beperken tot het leveren van standaard producten aan zijn of haar klanten, passend bij het risicoprofiel. De markt is professioneler geworden en laat zich vergelijken met wat binnen institutioneel vermogensbeheer regulier is. Zeker in het topsegment waarin wij opereren is het gebruikelijk dat de klant met meerdere vermogensbeheerders werkt en zich laat ondersteunen door een 'family office' of investment professional. Specifieke behoeften worden uitgezet met behulp van een 'request for proposal. Dat vraagt van ons dat we heel goed weten waar onze toegevoegde waarde zit. Dat helder is wat onze beleggingsfilosofie is, hoe het beleggingsproces is ingericht, wat onze risicobenadering is, wat onze (historische) performance is en hoe deze is opgebouwd. Daarbij kunnen we terugvallen op ons kenniscentrum met betrekking tot beleggen; het ING Investment Office. Het is daarbij aan de Private Asset Manager om die kennis te vertalen naar maatwerk.´

Corporate Bond Mandaat in dollars Aan het woord is Johan Kloeze, directeur ING Private Asset Management. ´Dit laat zich wellicht het best illustreren aan de hand van een voorbeeld. Een van mijn collega´s kreeg onlangs de opdracht om een corporate bond mandaat in dollars op te zetten. Dat is geen product dat standaard bij ons op de plank ligt. Dus ga je in samenspraak methet ING Investment Office, risk management,  back-office en legal invulling geven aan deze klantwens. Cruciaal daarbij is dat je connectie houdt met de klant. Dat je de complexiteit van de beleggingsmaterie weet over te brengen zonder je te verliezen in details of techniek. Dat maakt de positie van een Private Asset Manager zo bijzonder en uitdagend. Je moet de kennis hebben van een techneut, het inlevingsvermogen van een acteur, de verbale vermogens van een jurist en de charme van de ideale schoonzoon.´

Client Service Team
ING Private Asset Management groeit hard en met name in de Regio Zuid-Oost liggen er kansen. In dat kader zoeken we een Private Asset Manager die onze sterke propositie in dit gebied helpt uit te rollen. Dat doe je niet alleen maar binnen het Client Service Team, samen met je collega´s van Wealth Management, Financial Engineering en Account Management.

Wij richten ons op het topsegment van de private wealth markt, vervolgt Johan. Daarin tref je over het algemeen zeer bijzondere, boeiende en inspirerende persoonlijkheden. Zij nemen alleen genoegen met het beste. Wij bieden alleen het beste, en dat zijn onze professionals!

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 16-6-2014
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956