vergrootglas
Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer
Eric Ham

Dieptepunt bereikt

Interview met Eric Ham - partner Financial Assets Executive Search

De financiële crisis laat haar sporen na. Lage arbeidsmobiliteit, intern gerichte organisaties, bezuinigingsprogramma's kenmerkten de start van 2009. ‘Gelukkig zien we de markt weer aantrekken', opent Eric Ham het gesprek. ‘Er wordt weer gezocht en professionals staan weer open voor een gesprek. Het ergste is achter de rug. Zet het economisch herstel in 2010 door, dan is de kans groot dat een inhaalslag ontstaat waardoor de arbeidsmarkt snel omslaat van aanbod naar vraag.

Ontwikkelingen
Niet ieder segment ontwikkelt zich overigens even goed', vervolgt Eric. ‘Grootbanken worstelen met hun solvabiliteit en worden door het aanvaarden van staatsteun geremd in hun groeimogelijkheden. Verdere sanering lijkt vooralsnog de enige uitweg.

Binnen de Private Banks wordt een verdere consolidatie verwacht. De meest liquide organisaties zullen vanuit die kracht hun slag slaan. De markt voor de grotere partijen staat onder druk. Het huidige beursklimaat heeft op pijnlijke wijze aangetoond dat standaard productoplossingen voor zeer vermogende particulieren leidt tot klantvervreemding. Nieuwe, vaak kleinschalige, wealth managers spinnen hier garen bij.

Het institutionele vermogensbeheer binnen Nederland is een kwalitatief hoogstaande sector. De tendens is echter dat de markt ieder jaar wat kleiner wordt. Onder druk van toenemende regelgeving en de eisen die de toezichthouder aan de pensioenfondsbesturen stelt, blijft het aantal fondsen afnemen (598 tegen 713 eind 2007). Daarnaast bestaat er onzekerheid over de toekomst van de commerciële asset managers als Robeco en ING Investment Management en ook de ontwikkelingen bij een aantal verzekeraars.

Kansen in 2010
Duidelijk groei zien wij ontstaan binnen consultancy. Met name Investment en Risk Consultants profiteren van de toegenomen eisen vanuit Toezicht. Ook de markt voor Mergers & Acquisitions trekt weer aan. Liquide organisaties staan te trappelen om hun slag te slaan.

Binnen asset management zien wij een toenemende vraag naar professionals die in staat zijn, om vanuit de beleggingsstrategie, externe partijen scherp aan te sturen. In z'n algemeenheid geldt dat specialisatie in deze markt de sleutel tot succes is.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 2-12-2009
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp