vergrootglas
Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer
Yildiz Ekinci

Een duidelijk zichtbare en krachtige impact op de inrichting van onze samenleving

Interview met Yildiz Ekinci - Beleidsmedewerker DNB

"In het najaar van 2015 adviseerde het European Insurance and Occupational Pension Authority (EIOPA) de Europese Commissie om onder Solvency II een aparte beleggingscategorie op te nemen voor investeringen in infrastuctuur. Hiermee neemt EIOPA het advies van de taskforce EIOPA integraal over. Het vervult me met trots als ik dat dan in het Financieel Dagblad lees. Met een internationaal team hebben we hard gewerkt aan de totstandkoming van dit advies. En dan streelt het me dat straks het (risk)framework dat wij hiervoor hebben uitgedacht, deel uitmaakt van de Solvency II regelgeving."

"Ik ben beleidsmedewerker bij de divisie Toezicht beleid, afdeling Verzekeraars. Voor overheden is het interessant als bijvoorbeeld verzekeraars en pensioenfondsen investeren in infrastructurele projecten zoals tolwegen. Voor die partijen kan een dergelijke investering interessant zijn omdat het lange termijn beleggingen zijn met stabiele en daardoor voorspelbare kasstromen. Aan ons werd de vraag gesteld of de risico´s verbonden aan deze beleggingscategorie afwijken van die van aandelen en overige vastrentende waarden, en daarmee tot andere kapitaaleisen onder Solvency II zouden moeten leiden. Binnen de taskforce zijn we hiermee aan de slag gegaan door de literatuur er op na te slaan, in gesprek te gaan met marktpartijen als institutionele beleggers, consultants, en rating agencies en een aantal universiteiten te consulteren. Daarnaast is data verzameld en verwerkt.

Uiteindelijk kom je zo gezamenlijk tot een reëel beeld van de situatie, op basis waarvan we ons advies hebben opgesteld. Inhoudelijk een complex en uitdagend project dat me in vele landen heeft gebracht en straks waarschijnlijk tot aanpassing van de regelgeving leidt. Regelgeving die daarmee direct aansluit op de praktijk en zo publiekelijk bijdraagt aan een gezond financieel systeem. Het blijft leuk om te zien dat het onzichtbare monnikenwerk van achter de schermen, uiteindelijk een duidelijk zichtbare en krachtige impact op de inrichting van onze samenleving heeft."

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 23-5-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp