vergrootglas
Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer
Remco van Amelsfoort

Geweldig dat door mijn initiatief het beleggingsbeleid is veranderd

Interview met Remco van Amelsfoort - Kwantitatief Financieel Trainee SNS REAAL

“Juist nu er een storm door de financiële wereld raast, is het werken bij een bank-verzekeraar interessanter dan ooit! Ik heb gekozen voor een traineeship bij SNS REAAL. Als relatief kleine speler, krijg je hier echt de kans om mee te doen en impact te hebben. Zo hebben we pas een discussie gehad met Ference Lamp (CFRO), over de strategie van ons bedrijf.”

Aldus Remco van Amelsfoort, Kwantitatief Financieel Trainee bij SNS REAAL. Hij is vorig jaar na het afronden van zijn Master Econometrie met het traineeship gestart. Zijn eerste opdracht heeft hij gedaan bij SNS Asset Management op het gebied van beleggen.

Wat heb je gedaan in je eerste opdracht?
In mijn opdracht heb ik gekeken naar een kwantitatieve beleggingsstrategie in Europese aandelen. Ik heb hier onderzoek naar gedaan en op basis van de verzamelde data een model gemaakt dat de rendementen per verschillende factor uitrekent. Door de wegingen van de aandelen te bepalen aan de hand van de fundamentele factoren, zoals cash flow of dividend, kan er een hoger rendement worden gerealiseerd.

De eerste stap was het enthousiast maken van mijn eigen team. Daarna heb ik een voorstel gemaakt om een fonds op te zetten voor onze interne klanten (SNS Bank en REAAL Verzekeringen). Op dit moment wordt het fonds geïmplementeerd. Het geeft wel een goed gevoel dat naar aanleiding van mijn voorstel het beleggingsbeleid van SNS Asset Management wordt aangepast.

Wat houdt het traineeship in?
Het kwantitatief Financieel Traineeship duurt 2 jaar. Tijdens het traineeship werk je zelfstandig aan diverse opdrachten van 6 maanden. Het leuke is dat je werkt aan actuele vraagstukken die er echt toe doen. Je onderzoek belandt dus niet in een la. Integendeel, je levert echt een bijdrage aan het resultaat. Afdelingen waar je je opdrachten kan doen zijn bijvoorbeeld Group Risk Management, Financial Markets, het Actuariaat en SNS Asset Management.

‘Je krijgt de vrijheid om zelf te bepalen welke opdrachten je doet, op welke afdeling en bij welk merk. SNS REAAL bestaat uit verschillende consumenten merken, zoals SNS Bank, REAAL, Zwitserleven, ASN Bank en RegioBank. Zo kan ik mijn eigen ontwikkelingspad kiezen, vervolgt Remco’. Je krijgt bovendien 4 uur per week de tijd om vrij te besteden aan je ontwikkeling. Je volgt diverse inhoudelijke opleidingen. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met mijn CFA. Daarnaast volg je een gezamenlijk traject met de andere trainees voor je persoonlijke ontwikkeling. En je hebt ook een mentor uit de top 100 van SNS REAAL die je het hele traineeship begeleidt. Daarnaast doe je ook veel naast je werk. Ik geef bijvoorbeeld gastcolleges op universiteiten.

Wanneer start het traineeship?
Het traineeship start in november 2012. De selectiedag is echter al in september 2012. Dit betekent dat je nu al kan solliciteren. Ben je nu al klaar met je studie? We bieden eventueel ook tijdelijke opdrachten aan. Als je meer wilt weten dan kun je ook langskomen op één van de lunchsessies. Hier vertellen we meer over het kwantitatief financieel traineeship. De eerstvolgende lunchsessie is op 10 mei.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 27-4-2012
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp