Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer
Hein Wegdam

Hein Wegdam jaagt innovatie & verduurzaming aan bij ING Real Estate Finance

Interview met Hein Wegdam - Directeur Duurzaamheid en Innovatie bij ING Real Estate Finance

Innovatie en verduurzaming zijn nooit klaar. De standaarden voor de toekomst worden nu ontwikkeld en die worden vervolgens op hun beurt weer gechallenged door nog nieuwere standaarden, zegt directeur Duurzaamheid en Innovatie bij ING Real Estate Finance Hein Wegdam in gesprek met Octas directeur Jan van Dijk. De ontwikkelingen gaan razendsnel en toch moet er volgens hem nog meer gas gegeven worden, zeker als het om duurzaamheid gaat.

Hein Wegdam (35) noemt de gebouwde omgeving fascinerend. Het is tastbaar, je kunt vastgoed zien, aanraken, je kunt er doorheen lopen. Het is volgens Wegdam ook een heel duurzaam product. Een gemiddeld gebouw in Nederland staat er in principe voor onbepaalde tijd. “Kijk maar naar de grachtengordel in Amsterdam. Die panden staan er al eeuwen. Het is dus een lange termijn product. Je kunt het veel verschillende gebruiksbestemmingen geven. Zelf heb ik wel een voorkeur voor de gebouwde omgeving, zoals steden. Bedrijfsterreinen inspireren me wat minder.”

Trends in de vastgoedsector

Welke trends zie jij in de vastgoedsector? “De belangrijkste trend op dit moment is natuurlijk Corona. Dat merken we nu al met dit gesprek. We zitten beiden thuis en praten via een beeldscherm. Thuiswerken is nu de norm. Dat gaat wat betekenen voor de markt. Als je naar de sectoren gaat kijken, dan zie je daarin wel verschillen. Kijk je bijvoorbeeld naar de woningen dan is de trend stabiel. De verkoop van nieuwbouwwoningen is gewoon nog gestegen in het tweede kwartaal van 2020. Dat is op zich best bijzonder als je kijkt naar de economische situatie en het vertrouwen daarin. De kantorenmarkt daarentegen, gaat de impact echt wel zien. Zowel positief als negatief. Je kunt je afvragen of alle vierkante meters kantoorruimte nog wel nodig zijn als we massaal thuiswerken. Aan de andere kant, als je met anderhalve meter afstand tot elkaar moet gaan werken, dan heb je dus ook meer fysieke vloerruimte nodig”, meent Wegdam. “Wel denk ik dat het kantoor steeds meer een clubhuisfunctie gaat krijgen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, maar waar ook wel gewerkt wordt.

Ga naar het volledige interview >>

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 23 november 2020
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956