Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer
Eric Klaaijsen

Je zit hier bovenop de ontwikkelingen in de financiële wereld.

Interview met Eric Klaaijsen - Senior beleidsmedewerker

"Je zit hier bovenop de ontwikkelingen in de financiële wereld. Zeker met de huidige turbulenties in de financiële wereld is dat zeer spannend. Ik werk binnen de divisie Statistiek bij de afdeling Overige financiële instellingen statistieken. Het is onze taak om al die ontwikkelingen in statistieken weer te geven. Die vormen de basis waarop beleidsmakers beslissingen nemen. In die zin heeft ons werk ook grote maatschappelijke betekenis."

"Voordat ik in 1998 bij DNB in dienst trad, heb ik gewerkt bij het Nederlands Instituut voor het Bank- en Effectenbedrijf, de Nederlandse Vereniging van Banken en Rabobank Nederland. De daar opgedane kennis en ervaringen kwamen mij goed van pas. DNB is een autoriteit waar veel taken samenkomen. De statistische taak is misschien niet de bekendste, maar wel een heel boeiende. Met economische, statistische, juridische en automatiseringstechnische aspecten. Die combinatie maakt het werk heel afwisselend en interessant.

Op onze afdeling houden wij ons bezig met financiële instellingen die geen bank, pensioenfonds of verzekeraar zijn. Dat is een sector die door de financiële crisis zeer in de belangstelling is komen te staan. Dit zijn bijvoorbeeld beleggingsfondsen, special purpose vehicles die zich bezighouden met securitisaties en zogeheten bijzondere financiële instellingen. Deze laatstgenoemde instellingen zijn opgericht door buitenlandse multinationals voor het verrichten van financiële transacties tussen buitenlandse concernmaatschappijen. Verder beschikt onze afdeling over een schat aan informatie over effecten, opgenomen in een effectendatabase die in ECB-verband is opgezet. Zo kunnen wij bijvoorbeeld gedetailleerd en snel nagaan wat de positie van financiële instellingen op een bepaald land of een bepaalde sector is.

De statistiekfunctie heeft een centrale rol als het gaat om verzamelen, opstellen en beschikbaar stellen van data voor de uitvoering van de primaire taken van DNB. Vanwege de bij ons aanwezige informatie en kennis van financiële instellingen en markten zijn wij ook regelmatig betrokken bij onderzoeken in het kader van financiële stabiliteit. Op die manier leveren wij ook nog een inhoudelijke bijdrage aan deze kerntaak van DNB."

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 24-5-2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
             
×

Wil je ons helpen onze sites te verbeteren?

CareerGuide en haar niche vacaturesites bestaan alweer bijna 20 jaar. In die jaren zijn we meegegroeid met de digitale ontwikkelingen en de wensen van onze bezoekers.

Om nog beter inzicht te krijgen in de (toekomstige) wensen en behoeftes van onze bezoekers, hebben we een enquete opgesteld. Want goed genoeg is ons niet goed genoeg, we willen graag de toekomst een stap voor zijn! Wil je ons hiermee helpen door onderstaande enquete in te vullen?

>> Ga naar de enquete

Het onderzoek zal ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met je gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.