Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer
Christoffel van Riet

Materiekennis koppelen aan IT kennis

Interview met Christoffel van Riet - Director Insurance Technology PwC

De markt voor verzekeraars  is sterk in beweging. Security, Cloud, Sourcing, Digitalisering, Realtime Data impact en veranderde risico modellen zetten het marktaandeel van traditionele aanbieders zwaar onder druk. Daarbij stelt de consument steeds hogere eisen: transparantie, integriteit, alle informatie via ieder kanaal, op elk moment en vooral: value for money! Daarnaast vraagt de invoering van wet- en regelgeving zoals Solvency II en IFRS 9 en 4 fase II ook veel van verzekeraars.

Multi-disciplinair
´Door materiekennis te koppelen aan IT kennis helpen we verzekeraars te anticiperen op al deze ontwikkelingen. Daarin ligt de kracht van Insurance Technology, wij integreren de unieke kennis die binnen PwC aanwezig is op het terrein van verslaglegging, actuariaat, belastingadvies, risk management, datamining, etc. in IT-oplossingen die de klant krachtiger maakt.

Voorbeelden daarvan zijn o.a. het omzetten van een traditioneel schadebedrijf naar een real-time platform in de cloud. Een complexe transformatie waaraan we ruim 2 jaar hebben gewerkt en de kosten per polis teruggebracht hebben naar enkele tientallen euro’s. De echte winst voor de verzekeraar zit echter in een substantiële verbetering van de serviceverlening aan klanten en het creëren van een platform waarin makkelijk telematics producten vastgelegd kunnen worden. Ander voorbeeld is een grote internationale software vendor die we momenteel helpen met de ontwikkeling van hun IFRS 4 fase II data warehouse. Dat hebben we een paar jaar geleden al eerder gedaan voor Solvency II. Vervolgens hebben we toen implementatieprojecten uitgerold bij verzekeraars van Ierland tot Zuid-Afrika. Op dit moment werken we voor een Amerikaanse verzekeraar met locatie Madrid aan het implementeren van Solvency II in haar systemen. Projecten waarbij onze consultants in internationale multidisciplinaire teams samenwerken. Door te participeren in kennisdeling over de grenzen heen, leer je ongelooflijk veel en snel in een wereld die steeds meer global wordt.´

Trusted advisor
Christoffel van Riet is director Insurance Technology PwC. Hij maakte 5 jaar geleden de overstap van een grote verzekeraar naar PwC. 'Consultancy was mij overigens niet vreemd, ik begon ooit mijn loopbaan bij een adviesbureau. Op het moment dat het 'te veel powerpoint en te weinig weten hoe het echt zit' werd, besloot ik voor een bepaalde periode aan de andere kant van de tafel plaats te nemen. Deze periode werd uiteindelijk tien jaar en was ik ondermeer directeur product management schade en COO van een internationale verzekeraar in zuid-Europa. Met die inhoudelijke verdieping en de nodige branchekennis kun je op een zwaarder niveau succesvol zijn binnen de consultancy. Pas als je snapt hoe een verzekeraar werkt en de branche van binnenuit kent, kun je opereren als trusted advisor.

Waarin wil jij excelleren?
In de turbulente verzekeringsmarkt komen veel unieke en boeiende projecten op ons pad. Ben jij in staat om samen met PwC collega’s vanuit de inhoud sturing te geven aan IT oplossingen, dan komen we graag met je in contact. Kennis, analytisch vermogen en organisatiesensitiviteit zijn voor mij een gegeven. Waar ik nieuwsgierig naar ben is wat je boeit, energie geeft en waarin je wilt excelleren. Wat is jouw ambitie?

Lees meer over de rol van Consultant IT Insurance

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 25 februari 2015
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956