vergrootglas
Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer
Eelco Ubbels

‘Multi-assetfondsen: Een ‘must’ voor iedere beleggingsportefeuille?’

Interview met Eelco Ubbels - directeur/eigenaar Alpha Research

In tegenstelling tot omringende landen, lijkt men in Nederland niet overtuigd van de toegevoegde waarde van multi-assetfondsen. Is dat terecht of koudwatervrees? Die vraag staat centraal tijdens het door Eelco Ubbels (Alpha Research) georganiseerde seminar. Wij vroegen hem om een toelichting.

´Het huidige klimaat van historisch lage rentes is knap lastig voor veel beleggers die op zoek zijn naar regelmatige inkomsten. De 'risicoloze' staatsobligatie of quasi-overheidsobligatie levert geen interessant rendement meer op: het inkomen dat er op deze effecten te verwachten valt, komt na de inflatiecorrectie in de buurt van de nul.

Het alternatief, dividendaandelen, hoogrentende bedrijfsobligaties en schulden uit de opkomende markten, kan een hoger reëel rendement opleveren maar stelt de belegger ook bloot aan meer risico. De uitdaging is dus om een interessant inkomen te realiseren zonder daarvoor al te veel stabiliteit en veiligheid op te offeren.

Verbreding van het beleggingsuniversum kan een betere benadering blijken. Vandaar die aantrekkingskracht van een multi-asset fonds: door een strategische allocatie naar een riskantere beleggingscategorie in een gediversifieerde portefeuille kan de belegger extra inkomen verdienen zonder daarvoor buitensporige risico's te lopen.´

Populariteit neemt toe
Uit onderzoek van NN Investment Partners onder 226 institutionele beleggers wereldwijd, blijkt dat meer dan de helft het uitbesteden van strategische en tactische beleggingsbeslissingen, als groot voordeel ziet van multi asstefondsen. Men verwacht een forse uitbreiding in het gebruik er van in de komende jaren. ´Opvallend is dat de beleggingsprofessionals in Nederland tot nu toe niet staan te trappelen van enthousiasme,´ vervolgt Eelco. ´Of dit een gemiste kans is, is aan een ieder om zelf te beslissen.

Vele wegen leiden naar Rome. Daarom laten we tijdens het seminar vier specialisten aan het woord over hun multi-assetstrategie en de wijze waarop deze rendement genereert. Op die wijze, ontstaat een reëel beeld van de waarde van dit beleggingsinstrument voor de eigen portefeuille.

Graag nodigen wij je uit voor het seminar:

‘Multi-assetfondsen: een ‘must’ voor uw portefeuille?’

Dinsdag 2 juni 2015, 14.00 tot ca. 17.30 uur
Rosarium – Amstelpark, Europaboulevard, 1083 HZ Amsterdam

Lees meer over het Seminar Multi-assetfondsen.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 18-5-2015
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp