vergrootglas
Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer
Paul Elion

Openingen creëren, kansen zien en deals durven sluiten.

Interview met Paul Elion - Director Legal & Compliance

Naar aanleiding van de nationalisatie van SNS REAAL op 1 februari 2013 zijn de vastgoedactiviteiten ondergebracht in een verzelfstandigde organisatie, los van SNS REAAL. Propertize, zoals de organisatie sinds 1 januari 2014 heet, moet in de komende tien jaar een portefeuille aan vastgoedfinancieringen en vastgoed van in totaal € 5,7 miljard afbouwen. 

´Onze missie is om de vastgoed- en financieringsportefeuille op een beheerste, transparante en verantwoorde manier af te bouwen. We willen een optimale opbrengst voor de overheid realiseren met zo min mogelijk uitvoeringsrisico´s.´ 

Aan het woord is Paul Elion, Director Legal & Compliance. ´Een unieke en niet alledaagse uitdaging. Het plaatst mijn team van juristen voor de meest verrassende en complexe situaties. De complexiteit komt niet alleen voort uit de financieringsconstructies, maar ook uit het feit dat rond lopende zaken vaak sprake is van een (dreigend) faillissement. Dat plaatst de Legal Counsel R&R tegenover verschillende stakeholders. Naast de staat als direct belanghebbende zijn dat onder andere curatoren, bewindvoerders, bankiers en andere schuldeisers die hun zekerheden willen uitwinnen. Om je staande te houden binnen dat spanningsveld moet je naast uitstekende inhoudelijke kennis (insolventierecht), terug kunnen vallen op een bepaalde vorm van ondernemerschap. Openingen creëren, kansen zien en deals durven sluiten. 

Teamprestatie
Het bijzonder beheer dat wij plegen is geen solo activiteit maar een echte teamprestatie. Samen met andere disciplines als accountmanagement, finance en fiscale zaken wordt er op dossierniveau naar oplossingen gezocht. De route van herfinanciering is veelal geblokkeerd dus zal het team met uitdagender ideeën moeten komen. Te denken valt aan inbreng extra zekerheden, rentevakantie, wijziging looptijd of rentepercentage, verkoop panden, etc. Alles is mogelijk zolang de oplossing maar bijdraagt aan de waardemaximalisatie van de portefeuille. Het is aan de jurist om te beoordelen of het te volgen pad juridisch verantwoord is en een dominante rol te spelen in opstellen, beoordelen en opstellen van contracten en de onderhandelingen hieromtrent. 

Klus beperkt in tijd
Onze inschatting is dat we de portefeuille succesvol kunnen afbouwen in een tijdsbestek van 10 jaar. In die tijd kun je hier als Legal Counsel R&R enorm veel ervaring opdoen met complexe zaken van een behoorlijke omvang. Meer dan bij welk advocatenkantoor of financiële instelling ook. Dat levert juridisch zeer gevarieerd en interessant werk op waardoor je als vakspecialist insolventie aan marktwaarde wint. 

Ga naar de vacature Legal Counsel Restructuring & Recovery

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 13-3-2014
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp