Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer
Armijn Eikelboom

Account CIO: Autoriteit door expertise, vertrouwen door betrokkenheid en resultaten.

Interview met Armijn Eikelboom - Manager Strategisch Portefeuille Advies Achmea Investment Management

‘Als Achmea Investment Management beheren we circa € 110 miljard aan vermogen voor zo’n  twintigtal bedrijfstak-, beroeps- en ondernemingspensioenfondsen en voor Achmea zelf. Niet zomaar een zak geld waar je als belegger leuke dingen mee kunt doen, maar de financiële zekerheid van de deelnemers. Ieder fonds heeft daarin zo haar eigen ambities. In de realisatie daarvan ben je als Account CIO de sparringpartner van het fondsbestuur. Je adviseert hen over de volle breedte van het balansbeheer en stelt je op als hun Chief Investment Officer.’

Vertrouwd adviseur
‘Een bijzondere en zeer uitdagende positie, aldus Armijn Eikelboom. Hij geeft leiding aan de afdeling Account CIO’s. ‘Je hebt vrijwel dagelijks contact met de klant en het plaatst je midden in de dynamiek van de bestuurstafel. Als vertrouwd adviseur help je fondsbesturen zicht te krijgen op wat ze willen bereiken, welke beleggingskeuzes daarin worden gemaakt en hoe dit kan worden geïmplementeerd. De vraagstukken die je op je bordje krijgt zijn dan ook zeer divers en lopen uiteen van ALM tot portefeuilleconstructie, van risicobeheer tot keuze over vermogensbeheerder, van ontwikkelen Investment Beliefs tot inrichting governance en van praten met toezichthouders tot het zijn van een luisterend oor. Je beleggingsexpertise geeft je autoriteit, je betrokkenheid en drive voeden de relatie en werken samen met de resultaten het vertrouwen in de hand.

Ontwikkelingen
Er zijn een aantal externe ontwikkelingen die ons vak nog wat uitdagender maken. Zo neemt de complexiteit toe als gevolg van nieuwe wet en regelgeving. In je adviesrol zul je moeten weten wat de consequenties voor een fonds zijn van bijvoorbeeld EMIR, MiFID of AIFM, maar ook mee kunnen praten over de inrichting van het nieuwe pensioenstelsel. Een andere trend is de zogenaamde ontvlechting van services. Had je in het verleden in het proces van ALM tot uitvoering veelal te maken met slechts één aanbieder, tegenwoordig leggen fondsen dat bij verschillende specialisten neer en wordt het lastiger om overzicht over de gehele keten te behouden. En tot slot worden er steeds hogere eisen gesteld aan de transparantie en zichtbaarheid van onze advisering.

Heb jij je sporen verdiend binnen de beleggingswereld en wil jij vertrouwd adviseur  zijn van een van onze top fondsen, dan kom ik graag met je in gesprek. Voor mij telt kwalitatief hoogwaardige output en klanttevredenheid en daarmee krijg je dus alle vrijheid om de rol van Account CIO naar eigen inzicht in te vullen. Daarbij sta je er niet alleen voor, je kunt terugvallen op de expertise van de ruim 200 beleggingsprofessionals binnen Achmea Investment Management.

Lees meer over de rol van Account CIO

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 17 april 2018
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956