Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer
Mark Snijder

Eenmaal uit de comfortzone van het specialisme, ging een wereld voor mij open.

Interview met Mark Snijder - Manager Risk & Investments PwC

‘Ik heb een voorliefde voor ontwikkelen van complexe financiële modellen. Als echte quant kon ik me daar helemaal in verliezen, tot dat ik er in mijn eerste baan bij Nationale-Nederlanden achter kwam dat je in die rol als laatste door hebt dat het bedrijf ‘in brand staat’. Hoe leuk ik het ook vond om aan pricing en hedging modellen te werken, ik werd steeds nieuwsgieriger naar de impact die modellen kunnen hebben op de strategische keuzes van een bedrijf. Eenmaal uit de comfortzone van het specialisme, ging een wereld voor mij open.

Binnen NN kreeg ik de kans mee te draaien in strategische projecten. De laatste daarvan betrof een onderzoek naar de toekomst van de verzekeringsportefeuille. Samen met Consultants van PwC bogen we ons over de closed books problematiek: Hoe kun je een ‘leeglopende’ verzekeringsportefeuille rendabel beheren? Dat was een geweldig project waarbij ik veel heb geleerd van de PwC ‘collega’s’. Ik was onder de indruk van hun kennisniveau en het plezier dat ze hadden in het begeleiden van dit project. Dus toen ze vertrokken, besloot ik met ze mee te gaan.’

Mark Snijder is manager Risk & Investments, studeerde Econometrie in Rotterdam en maakte 5 jaar geleden de overstap naar PwC. ‘Ik kwam terecht binnen het team Balansbeheer dat onderdeel uitmaakt van PAIS (Pensions, Actuarial & Insurance Services). Vanaf dag één heb ik mij er als een vis in het water gevoeld. Vanuit de inhoud organisaties versterken in hun bedrijfsvoering. Samen met die klant antwoorden vinden op de complexe uitdagingen die het balansbeheer hen stelt. Hoe definieer je bijvoorbeeld een rentetermijnstructuur onder IFRS 17, hoe hou je grip op je interne modellen of hoe geef je inzicht in herverzekeringsoplossingen?

Internationaal netwerk

‘Hoe uniek of ingewikkeld de vraag ook is, met een paar telefoontjes vind je een collega binnen ons internationaal netwerk die je kan helpen aan een oplossingsrichting. Het is echt bijzonder hoeveel kennis er binnen de organisatie zit en hoe makkelijk dat toegankelijk is. Afgelopen maand ben ik zelf ook zeker vijf keer benaderd met een hulpvraag. Zo vroeg een Amerikaanse collega of ik mee wilde denken over de impact van een COVID-19 overheidslening op de Solvency II positie van een verzekeraar en vroeg PwC Denemarken of we konden helpen bij de waardering van opties en garanties. Die onderlinge interactie geeft een geweldige,  internationale dynamiek en tegelijkertijd een boost aan je inhoudelijke ontwikkeling.

Als Consultant help je organisaties stappen maken door kennis over te dragen, complexiteit te ontrafelen en besluitvorming helder en hanteerbaar te maken. Dat appelleert aan veel zaken die ik leuk vind zoals werken in teams, het enthousiasmeren van klanten en natuurlijk het ontwikkelen van complexe financiële modellen.’

Lees meer over de rol van Manager Balance Sheet Management

 

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 26 april 2021
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: +31 36 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.