vergrootglas
Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer

Tweederde van de wereldgroei komt van Emerging Markets

Interview met Guillaume van der Linden - Investment Manager Emerging Markets Credit

Emerging Markets Credit bij PGGM is een gespecialiseerde desk die belegt in schuldpapier van bedrijven gevestigd in Emerging Markets. Inmiddels staat er een portefeuille van circa € 0.5 miljard met doel om dit in de loop van 2010 uit te breiden naar EUR 0.8-1.0 miljard. De portefeuille kan in verschillende instrumenten beleggen, zoals corporate bonds, credit default swaps, loans en preferred stocks. Er wordt belegd in zowel investment grade als high yield credits waarbij de focus met name ligt op structured lending.

Guillaume van der Linden is sinds 2007 werkzaam bij PGGM en is sinds midden vorig jaar verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Emerging Markets Credit portefeuille. ‘PGGM gaf mij de kans om een credit ´beleggingsboek´ op te zetten binnen Emerging Markets. Er zijn niet veel partijen die een dergelijke dedicated portefeuille runnen. Voor mij was het dan ook een logische stap om na een lang dienstverband bij een internationale investment bank bij PGGM aan de slag te gaan´, opent Guillaume van der Linden gedreven het gesprek.

‘Het typeert PGGM dat ik deze kans heb gekregen. Het bedrijf staat open voor innovatief investeren in ´emerging markets´ en geeft alle ruimte aan ons om hier op een goede manier invulling aan te geven. De verwachting is dat circa tweederde van de wereldgroei gerealiseerd zal worden binnen Emerging Markets. PGGM heeft daarom besloten om ons team versterken met een derde professional. Dat kan iemand zijn met een achtergrond in kredietanalyse bij een bank (bijvoorbeeld high yield, leverage loans of projectfinanciering) of een analist bij een institutionele vermogensbeheerder. Belangrijk is dat men zelfstandig kan werken en zich thuis voelt binnen een klein team met 2 andere investment managers. Het doel is om een absolute return van tenminste Libor+2% te genereren. Dat biedt een mooie uitdaging voor elke credit professional.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 18-1-2010
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp