vergrootglas
Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer
Mark van der Kaaij

Van het uitvoeren naar het bedenken van oplossingen

Interview met Mark van der Kaaij - Medewerker Product Support MN

De dag dat Europa sancties afkondigt tegen Rusland kunnen wij een vraag verwachten om per direct uit te zoeken wat onze posities in Rusland zijn en hoeveel waarde die posities vertegenwoordigen. Klanten willen zoiets graag weten en ons team pakt dit soort ad hoc vragen vaak op. Ik werk nu drie jaar voor Product Support en heb eigenlijk nog nooit een dag meegemaakt waarbij ik heb kunnen doen wat ik me vooraf had voorgenomen. Die onvoorspelbaarheid maakt deze plek extra boeiend en stelt je voor de meest uiteenlopende uitdagingen.

Aan het woord is Mark van der Kaaij, medewerker Product Support MN. Met ons team bewegen wij ons in het gebied tussen Fiduciary Management, Asset Management en Operations. We zijn verantwoordelijk voor het administratief verwerken van de geldstromen op klantniveau, maar ook binnen de verschillende productgebieden en huisfondsen van MN. Wil een klant (vaak een pensioenfonds) bijvoorbeeld € 10 miljoen vrijmaken om te beleggen in Europese High Yield Obligaties, dan verzorgen wij een groot deel van de operationele afhandeling en administratieve verwerking van deze allocatiebeslissing. Het is vervolgens aan de Portfoliomanagers van Productbeheer om de investeringsbeslissingen te maken en vervolgens weer aan ons om die beslissingen uit te voeren en de interne en externe managers daarover te informeren.

Naast deze reguliere en ondersteunende werkzaamheden voor Productbeheer worden we betrokken bij zo´n beetje alles wat er binnen Vermogensbeheer gebeurt. Vinden ze bij het team Performance Meting een afwijking in de cijfers, dan gaan wij op zoek naar een verklaring. Hebben ze binnen het team Settlements moeite met het verwerken van een transactie dan zoeken wij met hen naar een oplossing. Daarmee zitten we op een positie waarbij we met vrijwel alle collega´s, processen en systemen te maken hebben. Je ziet veel, je hoort veel en je leert veel.

Terugkijkend op de afgelopen drie jaar geeft het vooral voldoening hoe ik mij als professional heb ontwikkeld. Van het uitvoeren van oplossingen naar het bedenken van de oplossingen. Je leert uiteindelijk zo veel over het beleggingsvak dat ik nu de kans krijg een volgende stap te maken. Per 1 oktober start ik als Fundmanager Aandelen.

Ga naar de vacature Medewerker Product Support >>

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 16-9-2014
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp