vergrootglas
Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer
Inge van den Doel

VBA Beleggingsprofessionals 50 jaar jong

Interview met Inge van den Doel - directeur VBA

Dit jaar bestaat de VBA 50 jaar, maar is de vereniging actiever dan ooit, aldus Inge van den Doel. En dat moet ook wel. Zowel de theorie als de beleggerspraktijk veranderen razendsnel. Toen de VBA werd opgericht in 1961 waren er nog geen opties of indexbeleggers en was Japan een opkomende economie. Nu, 50 jaar later, is de Euro wellicht al weer over zijn hoogtepunt heen en is China een supermacht in opkomst.

Wordt het 50-jarig bestaan nog gevierd?

Uiteraard. Op 26 mei a.s. organiseren we een feestelijk jubileumseminar waarbij we topsprekers als Robert Arnott, Willem Buiter, Amlan Roy en Roger Urwin hebben weten te strikken. Zij blikken terug, maar geven vooral ook hun visie op de toekomst. Dat er duidelijk interesse is voor de bijeenkomst, blijkt ook wel uit het aantal belangstellenden. We zitten nu al op meer dan 300 aanmeldingen.

Actiever dan ooit, waaruit blijkt dat dan?

In 50 jaar heeft VBA Beleggingsprofessionals een stevige reputatie opgebouwd en worden we regelmatig gevraagd een bijdrage te leveren. Zo zijn we vorig jaar door de AFM benaderd om input te leveren voor de 'Leidraad informatie over risicoprofielen' en hebben we de 'VBA Risicostandaarden Beleggingen' opgesteld. Daarnaast organiseren we circa 25 bijeenkomsten op jaarbasis en verschijnt elk kwartaal het VBA Journaal. Ook zijn er zo'n 15 vakinhoudelijke commissies actief. Onlangs is de website volledig vernieuwd en heeft het een fris en modern uiterlijk gekregen.

VU-VBA opleiding Investment Management (voorheen Financieel en Beleggingsanalist)

Dat de VBA met z'n tijd meegaat, blijkt ook uit de nieuwe naam van de opleiding. Deze opleiding wordt, onder auspiciën van VBA, gegeven aan de Vrije Universiteit en is een van de vereisten voor de RBA titel.

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 10-5-2011
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp