vergrootglas
Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer

´Vooral adrenalinejagers vinden dit werk leuk.´

Interview met Bert van Loen - Service Line Leader Corporate Transactions

´Vooral adrenalinejagers vinden dit werk leuk. Een fusie of overname brengt altijd extra stress met zich mee vanwege de tijdsdruk die er op staat, de geheimhouding en de financiële belangen die spelen. Spannend werk waarbij je snel moet kunnen schakelen, zorgvuldig moet blijven en en toch advies moet durven te geven.´ Aan het woord is Bert van Loen, Service Line Leader Corporate Transactions bij Towers Watson.

Corporate Transactions
´Fusies en overnames zijn overigens maar een deel van ons werk. Daarnaast worden we betrokken bij het afstoten van bedrijfsonderdelen, joint ventures en beursintroducties.
Onze expertise raakt het hele HR palet, maar we worden vaak ingeschakeld als experts op het terrein van de waardering van de onderneming en specifiek de pensioenverplichtingen en bestuurdersbeloning.

In de ogen van de dealmakers is de pensioenregeling slechts een beperkt en afgebakend onderdeel van de transactie waar men relatief weinig aandacht voor heeft. Daarmee wordt de financiële impact van een regeling in de praktijk vaak onderschat. Vanuit onze actuariële en pensioenaccounting expertise behoeden wij klanten voor missers.

Een veel voorkomende dealissue is de benoeming en beloning van het management. Towers Watson heeft de kennis in huis om met passende oplossingen te komen zodat de discussie hierover niet escaleert.

Kernteam
Omdat iedere transactie waar we bij betrokken zijn om andere expertise vraagt, bestaat de Service Line Corporate Transactions uit een kernteam met vaste medewerkers en wordt per project een team samengesteld met dedicated members uit de vakgebieden Retirement, Legal en HR. Met deze werkwijze zijn we heel flexibel en kunnen we slagvaardig inspelen op de vraag van de klant. Veel van die klanten komen overigens voort uit het internationale netwerk van TowersWatson. Werkten we voorheen vooral veel voor Amerikaanse 'kopers', we merken nu dat ook Aziatische ondernemingen zich op Europa richten.

Markt
Hoewel de wereldwijde markt voor fusies en overnames onder druk staat, merken wij daar in Nederland weinig van. Er gebeurt veel, mede onder invloed van de Europese Commissie, en dat biedt mooie kansen!

Wil je dit interview verder delen?
Geplaatst: 23-9-2010
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp