Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer
Dion Hautvast

Werken in Risk betekent helpen om complexe zaken simpel te maken

Interview met Dion Hautvast - Head of Model Validation bij NN

Werken in Risk betekent helpen om complexe zaken simpel te maken, zodat het bedrijf in staat wordt gesteld om weloverwogen besluiten te kunnen nemen.

Door proactief te adviseren op basis van gedegen analyses en (grote) datasets, ben jij de strategische businesspartner waar men naar op zoek is. Zo draag je bij aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen op een gecontroleerde en beheerste manier. Waarbij je belangen van onder andere de klant behartigd én klanten en de organisatie beschermt. Daar heb je de perfecte combinatie aan vaardigheden voor in huis.

Als Model Validation Officer heb je invloed op de modellen die binnen NN worden gebruikt voor het verzekerings- en bankbedrijf. Samen met je collega's van Model Validation ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig valideren van risico-, cashflow-, waarderings-, prijs- en hedging-modellen/methodes met een primaire focus op de Solvency II gerelateerde regelgeving. Als onderdeel van het algehele modelrisicobeheerproces biedt MV modelrisicokwalificatie als input voor modelrisicobeheerbeslissingen, terwijl het zorgt voor naleving van de modelrisiconormen vanuit een intern en regelgevend perspectief.

Model Validation - een vak met een missie

Modelvalidatie heeft als missie :

  • Een integraal en belangrijk onderdeel te zijn van het modelrisicobeheerproces.
  • Ontwikkelde modellen beoordelen op betrouwbaarheid, geschiktheid voor het beoogde gebruik en in overeenstemming zijnd met de regelgeving.
  • Modelrisicobeheer binnen het bedrijf te bevorderen 
  • Te zorgen voor een beter begrip van de beperkingen en zwakheden van een model en bij te dragen aan een doorlopende modelontwikkeling

Dion Hautvast en zijn team zijn verantwoordelijk voor de Model Validation binnen NN. In deze video vertelt Dion  over de uitdagingen van Model Validation en over zijn ervaringen bij NN.

We zijn op zoek naar een nieuwe collega die het vermogen heeft om processen op een abstracte manier te beoordelen om kansen voor (kosten)efficiëntie en/of verbetering van de kwaliteit van geproduceerde deliverables te identificeren en te werken. Die klantgericht is en in staat is om positieve werkrelaties op te bouwen en tegelijkertijd een sterke onafhankelijke houding heeft en die in staat is om kernboodschappen van MV te distilleren, te prioriteren en te presenteren aan modelcommissies, CRO en andere belangrijke belanghebbenden (intern en extern). Iets voor jou? Reageer dan snel via deze link:

https://www.riskcarriere.nl/vacature/q/model-validation-officer/the-hague/nn/1073802 

Wil je dit interview verder delen?

Geplaatst op 30 augustus 2021
Contactgegevens

CareerGuide

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op of stuur hem in via dit formulier.