Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer

Overzicht van nieuwsberichten en rapporten voor Investmentprofessionals

 • Cover Green Intelligence

  Green Intelligence

  Rapport van The Economist - 17-02-2020
  This research analyses the degree to which artificial intelligence (AI) is being deployed, how it is being used and what more it might do in the future for ESG investment decisions.
 • Staartrisico Chinese epidemie veel groter dan bij SARS

  Staartrisico Chinese epidemie veel groter dan bij SARS

  Bron: Willem Verhagen, NNIP - 13-02-2020
  Het toegenomen economisch gewicht van China en het fragiele vertrouwen in het fiscale en monetaire beleid maken de wereldeconomie extra kwetsbaar voor de huidige corona-epidemie (NCOV). De staartrisico’s zijn nu veel groter dan in 2003 ten tijde van het SARS-virus. Daarmee is het een groot risico voor wereldwijde beleggingen, ondanks de recente verbetering van de economische data.
 • De toegevoegde waarde van impactfondsen

  De toegevoegde waarde van impactfondsen

  Bron: Triodos Investment Management - 13-02-2020
  Het hart wist het al, maar nu kan het hoofd hier ook helemaal van overtuigd zijn: beleggen in de impactfondsen voegt waarde toe aan een beleggingsportefeuille. Niet alleen wat betreft reële impact op mens en milieu, maar ook in termen van financieel rendement. Dit is de belangrijkste conclusie die Ortec Finance trekt uit recent onderzoek.
 • Afdekken valutarisico

  Afdekken valutarisico

  Bron: Jitzes Noorman, BMO Global Asset Management op PBM - 11-02-2020
  Investment beliefs zijn relevanter dan ooit voor pensioenfondsen, zeker die ten aanzien van valutarisico. De Nederlandsche Bank gaf in 2017 in zijn notitie ‘Aandachtspunten bij beheersing van valutarisico’ al aan dat pensioenfondsen investment beliefs over valutarisico dienen vast te stellen. De huidige marktomstandigheden dwingen pensioenfondsen om dit ook daadwerkelijk te doen.
 • Cover MVO-visie DNB 2020

  MVO-visie DNB 2020

  Rapport van De Nederlandsche Bank - 11-02-2020
  Vanuit welke kerntaken kunnen we de meeste impact hebben op onze duurzaamheids- en inclusiviteitsdoelstellingen? En welke acties ondernemen we in 2020 om onze MVO-doelstellingen voor 2025 te realiseren?
 • Vrienden van Cobbenhagen Lecture 2020

  Vrienden van Cobbenhagen Lecture 2020

  Video van TilburgUniversity - 10-02-2020
  Registration of the fourth Vrienden van Cobbenhagen Lecture on January 23 2020. This event, with the theme Urban Society, featured a keynote bij Harvard professor Edward Glaeser on 'The Pros and Cons of Urbanization'.
 • Aanpak maatschappelijk verantwoord beleggen

  Aanpak maatschappelijk verantwoord beleggen

  Bron: Pim Lievense NNIP, op PBM - 06-02-2020
  De strategische MVB-keuzes die door pensioenfondsen worden gemaakt, of juist niet worden gemaakt, zijn onderhevig aan regelgeving en toezicht. Zo zijn in een tijdbestek van 18 maanden de Shareholder Rights Directive II, IORP II, de Nederlandse Stewardship Code, en het IMVB-convenant relevante voorbeelden van verdere verankering van MVB in wet- en regelgeving.
 • The Yankees komen

  The Yankees komen

  Bron: The Asset - 05-02-2020
  De uitgifte van schuld in euro’s door Amerikaanse bedrijven groeit hard. Dit lijkt een langetermijntrend, waarvan beleggers kunnen profiteren om hun portefeuille te diversifiëren. Volgens David Stanley Portfolio Manager, Euro Corporate Bond Strategy, bij T. Rowe Price, is het een bron van alpha.
 • Cover Overstapgedrag in de vermogensbeheermarkt voor pensioenfondsen

  Overstapgedrag in de vermogensbeheermarkt voor pensioenfondsen

  Rapport van SEO Economisch Onderzoek - 05-02-2020
  De empirische analyse bestaat uit twee delen en is gebaseerd op door pensioenfondsen verstrekte data. Eerst geeft dit onderzoek een kwantitatieve beschrijving van de vermogensbeheermarkt en de aanpalende markten voor investeringsadvies en rechtenbeheer.
 • Toezicht Vooruitblik

  Toezicht Vooruitblik

  Bron: DNB - 04-02-2020
  Op 22 januari publiceerde DNB de Toezicht Vooruitblik 2020. Divisiedirecteur Pieter-Reinier Maat vertelt wat de bankensector in 2020 van DNB kan verwachten.'De belangrijkste onderwerpen van ons toezicht in 2020 zullen geen verrassing zijn: businessmodel en winstgevendheid, operationele risico’s, digitalisering, de bestrijding van financieel-economische criminaliteit en duurzaamheid.'
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
             
×

Wil je ons helpen onze sites te verbeteren?

CareerGuide en haar niche vacaturesites bestaan alweer bijna 20 jaar. In die jaren zijn we meegegroeid met de digitale ontwikkelingen en de wensen van onze bezoekers.

Om nog beter inzicht te krijgen in de (toekomstige) wensen en behoeftes van onze bezoekers, hebben we een enquete opgesteld. Want goed genoeg is ons niet goed genoeg, we willen graag de toekomst een stap voor zijn! Wil je ons hiermee helpen door onderstaande enquete in te vullen?

>> Ga naar de enquete

Het onderzoek zal ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met je gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.