vergrootglas
Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer

Overzicht van nieuwsberichten en rapporten voor Investmentprofessionals

 • Cover Benchmark verantwoord beleggen pensioenfondsen 2019

  Benchmark verantwoord beleggen pensioenfondsen 2019

  Rapport van VBDO - 14-10-2019
  Jaarlijks onderzoekt de VBDO de prestaties van het verantwoord beleggingsbeleid van Nederlandse pensioenfondsen. De benchmark beoordeelt de 50 grootste pensioenfondsen van Nederland, samen goed voor 92% van het beheerd vermogen met een totale waarde van meer dan €1.230 miljard. Dit jaar haalde pensioenfonds ABP hoogste score van alle respondenten.
 • Cover Op herhaling

  Op herhaling

  Rapport van APG - 10-10-2019
  Wereldwijd neemt de economische groei af en dat is vooral zichtbaar in de industrie. De dienstensector, die minder wordt getroffen door de handelsoorlog, heeft daar vooralsnog iets minder last van. Beleggers zijn daarom bereid om door een mogelijke recessie heen te kijken en risicovol te blijven beleggen.
 • Cover AFM Trendzicht 2020

  AFM Trendzicht 2020

  Rapport van Autoriteit Financiële Markten - 10-10-2019
  Vandaag publiceert de AFM met Trendzicht haar jaarlijkse analyse van trends en ontwikkelingen in de financiële markten. De AFM ziet vijf belangrijke trends die van invloed zijn op haar toezicht: digitalisering, macro-economische ontwikkelingen, veranderingen in (Europese) regelgeving, politieke onzekerheid en de overgang naar een duurzame economie en samenleving.
 • Dienstenindex betere indicator dan productie-index

  Dienstenindex betere indicator dan productie-index

  Bron: The Asset - 09-10-2019
  De afgelopen maanden waren er voortdurend tekenen van een verzwakkend producentenvertrouwen. Beleggers moeten dit teken echter nuanceren, zegt portfoliomanager Fixed Income Rikkert Scholten van vermogensbeheerder Robeco, want de dienstensectorindex geeft een sterker en daardoor betrouwbaarder signaal af.
 • Samenwerking beleggers bij CO2-reductie werpt vruchten af

  Samenwerking beleggers bij CO2-reductie werpt vruchten af

  Bron: APG - 03-10-2019
  APG bereikt samen met andere grote beleggers resultaat als het gaat om het terugdringen van de CO2-uitstoot van de bedrijven waarin wordt belegd. In vrijwel alle sectoren staan bedrijven op die een leidende rol spelen in de transitie naar een koolstofarme economie. Tegelijkertijd sluit bij veruit de meeste bedrijven de duurzame strategie nog niet aan bij de klimaatdoelen van Parijs.
 • Cover Woning en pensioen als financieel lego

  Woning en pensioen als financieel lego

  Rapport van Netspar - 03-10-2019
  Veel huiseigenaren hebben nu, en zeker in de toekomst, een stijgend netto inkomen rond pensionering doordat ze vanwege een afgeloste hypotheek lage woonlasten hebben. Het pensioenvermogen en de netto waarde van een eigen huis zijn belangrijke componenten van het vermogen van Nederlanders met een koophuis. Flexibele beschikbaarheid van dat vermogen over de levensloop kan hun financiële planning sterk verbeteren.
 • Cover Wij zijn PGGM
 • €STR goes live - The next steps for the swap market

  €STR goes live - The next steps for the swap market

  Bron: Oliver Warren, Investment Solutions Consultant Aegon Asset Management - 02-10-2019
  Following several years of research, consultation and preparation, the European Central Bank (ECB) took €STR live on 2 October. €STR, or the Euro Short-Term Rate, is the new overnight interest rate benchmark for the euro. Its introduction will have wide-ranging effects on financial markets, in particular on the interest rate swap market.
 • Aan tafel bij DNB: Kan je een model vertrouwen dat je niet begrijpt?

  Aan tafel bij DNB: Kan je een model vertrouwen dat je niet begrijpt?

  Bron: XpertSessie, Amsterdam, 14 november - 02-10-2019
  Ben je nieuwsgierig naar het werk van de toezichthouder vanuit haar gezichtspunt? Aan de hand van vijf actuele maatschappelijke dilemma’s maak je kennis met de diverse divisies van DNB. In een kleinschalige setting presenteren vijf inleiders, allen werkzaam bij DNB, elk apart een actualiteit/dilemma. Daarna is er ruimte voor overleg en discussie.
 • Joost van der Burgt

  Artificial intelligence straks allesomvattend aanwezig

  In gesprek met Joost van der Burgt, Beleidsmedewerker bij Divisie Toezicht Beleid DNB - 02-10-2019

  "Wanneer AI op een ondoordachte wijze wordt ingezet gebeuren er al snel ongelukken. AI-toepassingen zijn met name gevoelig voor problemen met de data waarop zij worden getraind. Als die data van slechte kwaliteit is, niet representatief is, of relevante kenmerken ontbreken, dan vertaalt dit zich door in slechte uitkomsten."

Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
Linkedin    Twitter    Contact met Nienke Smit via WhatsApp   Linkedin    Twitter    Contact met Pieter Lammers via WhatsApp