Vacatures in Institutioneel Vermogensbeheer

Een waardevast pensioen? Een blik op de toekomst

Bron: Artikel Corné van Zeijl, ACTIAM in The Asset - 03 juli 2019

Onlangs publiceerde de Commissie Parameters, onder leiding van oud-minister Jeroen Dijsselbloem, haar aanbevelingen voor de Nederlandse pensioensector. Een belangrijk onderdeel was de rekenrente, die gebruikt wordt om pensioenverplichtingen te waarderen.

Diegenen die hoopten dat de aanbevelingen tot een stijging van dekkingsgraden zouden leiden, kwamen van een koude kermis thuis. De commissie onderschreef het gebruik van marktrentes als grondslag voor het verdisconteren van verplichtingen. Sterker nog: marktrentes nemen in belang toe door minder gewicht toe te kennen aan de Ultimate Forward Rate (UFR). Als de aanbevelingen worden overgenomen, zullen de dekkingsgraden van pensioenfondsen op korte termijn dalen en op lange termijn nog afhankelijker worden van ontwikkelingen op de kapitaalmarkten. De vraag is dan ook hoe rentestanden zich gaan ontwikkelen. In dit artikel geven wij onze visie.

Lees verder >>

Wil je dit nieuwsbericht verder delen?
Contactgegevens

CareerGuide

Transistorstraat 7
1322 CJ Almere

Postbus 60184
1320 AE Almere

Tel: 036 - 7440 136

KvK 32090652
ING Bank NL91INGB065.42.67.456
BTW NL.8106.57.041.B01

Wie we zijn

Investmentcarriere.nl is onderdeel van het platform van CareerGuide, 25 vacaturebanken voor specialisten!
Onze vacaturebanken (geen bemiddeling) bieden professionals relevante vacatures binnen hun expertise.

Ook een vacature plaatsen? Neem contact met ons op:


Nienke Smit   Pieter Lammers
Nienke Smit
n.smit@careerguide.nl
06-41454957
  Pieter Lammers
p.lammers@careerguide.nl
06-41454956
             
×

Wil je ons helpen onze sites te verbeteren?

CareerGuide en haar niche vacaturesites bestaan alweer bijna 20 jaar. In die jaren zijn we meegegroeid met de digitale ontwikkelingen en de wensen van onze bezoekers.

Om nog beter inzicht te krijgen in de (toekomstige) wensen en behoeftes van onze bezoekers, hebben we een enquete opgesteld. Want goed genoeg is ons niet goed genoeg, we willen graag de toekomst een stap voor zijn! Wil je ons hiermee helpen door onderstaande enquete in te vullen?

>> Ga naar de enquete

Het onderzoek zal ongeveer 5 minuten van je tijd in beslag nemen. Er zal betrouwbaar met je gegevens worden omgegaan en de resultaten worden geheel anoniem verwerkt.