Werken bij DNB is werken aan vertrouwen

Werken aan vertrouwen. In een professionele werkomgeving die door de actualiteit en de dynamiek van de financiële wereld op een hoog peil staat. Multidisciplinair, in een internationale context. Bij een organisatie met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid - wát we doen, doet er toe. En dat doen we met integriteit, loyaliteit en een groot saamhorigheidsgevoel. Onze succesfactoren.


Bedenk jij de oplossingen voor de financiële vraagstukken van nu?

Boodschappen die duurder worden, klimaatverandering, cybercrime en de opkomst van AI. Zomaar een greep maatschappelijke ontwikkelingen die een grote impact hebben op ons financiële systeem. Bij De Nederlandsche Bank draagt jouw inzicht bij aan oplossingen om de Nederlandse economie gezond te houden.

Enkele van onze kernthema's:

Inflatie

Je energierekening stijgt, er liggen minder spullen in je winkelmandje, en voor een kopje koffie op het terras reken je opeens meer af: inflatie. Daarbij worden prijzen steeds hoger en dus je euro steeds minder waard. Terwijl stabiliteit en een voorspelbare ontwikkeling op de lange(re) termijn juist cruciaal zijn voor het goed functioneren van de economie. DNB streeft daarom naar lage en stabiele  inflatie.

Bescherm jij ons spaargeld tegen AI-phishing?

Wie kent ze niet: frauduleuze berichten die je verleiden om onterechte betalingen te doen of om gegevens te delen. Rechtstreeks (phishing) of via een valse website (spoofing). Soms zorgt het kromme taalgebruik ervoor dat er alarmbellen bij de ontvanger afgaan. Maar AI-tekstgenerators schrijven al perfect Nederlands en zetten met online-informatie een zeer overtuigend verhaal neer. Voordat je het weet is je spaarrekening leeg. Nóg erger is het als de betaalsystemen van een bank zelf gehackt worden. Dan is mogelijk het spaargeld van een hele grote groep mensen in één keer weg. DNB helpt met ethische hacks de financiële sector zich te wapenen tegen dit soort aanvallen.

Hoe helpen we onze economie en financiële sector verantwoord te verduurzamen?

Veel bedrijven en consumenten ‘doen’ inmiddels al iets duurzaams. Denk aan groene daken of zonnepanelen. Spullen laten repareren in plaats van weggooien. Maar de klimaat- en milieuproblemen zijn breed. De opwarming van de aarde. Bepaalde grondstoffen die opraken. Wateroverlast door hoosbuien. Hongersnood of hogere voedselprijzen door verdroging. Gezondheidsschade door vervuiling. DNB streeft naar financiële stabiliteit en duurzame welvaart: ons werk wordt er dus ook direct door geraakt en beïnvloed.

Voorkom jij dat ons financieel vertrouwen krimpt door witwassen?

Criminele en terroristische organisaties en personen wassen geld wit om hun activiteiten te financieren. Uiteindelijk betaalt de ‘gewone’ burger de prijs. Bijvoorbeeld via hogere belastingen omdat het duurder wordt om de wet te handhaven. Of omdat corruptie het vertrouwen in, en daarmee de stabiliteit van onze economie ondermijnt. DNB ziet erop toe dat financiële instellingen er alles aan doen om te voorkomen dat criminelen en terroristen geld witwassen. Dit wordt de 'poortwachtersfunctie’ van financiële instellingen genoemd.

Jouw inzicht is voor iedereen van waarde

Bij De Nederlandsche Bank werk je dagelijkse mee aan de financiële thema’s die spelen in de maatschappij. Jij kunt daar werk van maken. Vanuit je eigen expertise draag je bij aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart voor alle inwoners van Nederland.

Contact opnemen

Heb je een specifieke vraag of wil je meer weten over werken bij De Nederlandsche Bank?
Neem dan contact met ze op via

Bezoekadres

Spaklerweg 4
1096 BA Amsterdam
Nederland

Contact en website

recruitment@dnb.nl

Werken-bij-site

Vacatures bij De Nederlandsche Bank

Bekijk hieronder de vacatures die bij De Nederlandsche Bank worden aangeboden

De Nederlandsche Bank
5.800 - 9.700
Medior
Amsterdam
De Nederlandsche Bank
3.900 - 5.600
Medior
Amsterdam
Top vacature
De Nederlandsche Bank
3.900 - 5.600
Medior
Amsterdam
De Nederlandsche Bank
4.300 - 7.500
Medior
Amsterdam
De Nederlandsche Bank
4.500 - 7.500
Medior
Amsterdam
De Nederlandsche Bank
3.480 - 4.760
Starter
Amsterdam
Top vacature
De Nederlandsche Bank
3.900 - 5.600
Medior
Amsterdam
De Nederlandsche Bank
9.000 - 14.000
Senior
Amsterdam
Top vacature
De Nederlandsche Bank
4.500 - 8.300
Senior
Amsterdam
De Nederlandsche Bank
3.900 - 5.600
Medior
Amsterdam